pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Friday, July 30, 2010

:: hey hencek fasi~~ ::

salam 1 malaysia semua.
apa khabar?
tak sihat?
sila makan penTadol.... =D
sudah lihat tajuk post?
jaa jaaaangg===>nampak itu? dekat tag nama. model ini mempamerkan tulisan FASILITATOR sekarang.jadi, beliau wakil semua fasi tak kira laki ke perempuan ke campur2.he.

taraaaa===>
ohoo...ini gambar pokok dekat tempat acara.
mana lagi kan...GUA KELAM.tapi xde la kelam sangat.ade lampu.kaler kuning..comey je.tepuiq! ade 2,3 lampu nyala....=D

ini muka2 sebelum freshie2 ditemui oleh kami..<--tatabahasa salah!
lantak la nak kata 'asyek2 bergambar' (2 kali), saya pedulik hape~
bawah nih pulak adalah freshienya aka junior..hi anda2~~ =p
segala bagai bentuk dan corak contengan muka ye..segala tubuh badan juga basah lenjun sebab aktiviti yang da macam komando..(ini en.suhardy yang cakap)

tet teneneeeet...===> eat, ate, eating.
beliau adalah tuan punya gambar punya kamera punya duet punya beli kamera..gile!kau xpahamkan?? makan 3 biji penTadol sekarang!! *hi! timun masin @ cengkih*

okeh, kini, saya mahu anda menatap gambarGajahsss yang mahu dipertontonkan..~

i dont know why people always says, 'i got an oily face.euwwww..' entah hape2 je la.muka sendiri pon nak geli. tengok muka saya, boleh penuh suku botol minyak masak.tak pon setengah dari botol vitagen..tapi i rileks je..cool bebeh~~

sexy sangat dah tuh ye kak?? =D


kakak fasi...kakak fasi...~~


tee dengg..

syok jugak walo ape pun..lagi2 jaga check point saya,'cerita spontan'..ala,yang macam spontan dalam tv tuh.macam2 la korang.yang highlite;
i. G... Hantu Ikan Jenahak K... L...
ii. P... Qistina Rogol Saiful Tensen U...
iii.kalau budak2 cina, indonesia, diorang memang tak paham apa2..muka masing2 sangat inesen.=]

ini pulak mangsa fesyen.saya jugak keliru, beliau mahu ke mana??sawah bendang? ladang getah?atau hanya sekadar pulang ke rumah dengan menaiki bas??heh.
apa2 pon si beliau ini memang sporting la.suka hati dia je nak pakai ape.siap kendong palstik hitam..adeh~
yang xboleh blah kasut tuh..kasut~~
apa2 je la f***q..(betulkan nama kau?he.)

okeh, habes dah.
kepada semua senior dan junior, marilah bersatu.
jangan nak harapkan sebelah pihak bertindak dulu.
kata nak rapatkan hubungan.
kalau dah tak bertegur, camne nak rapat2??
till then, bye~

Monday, July 26, 2010

:: DBSK t-shirt contest, u ollls ::

this is a simple,sweet and lovable contest.
a nice shirt will be given to the winner.
so, join it without hesitation~ =D



the gigitjari owner says :
Actually i just want to give it to the luckiest 2 person...hehe btw the t shirt is design by me. Just a simple one ^^
all u have to do is

1. must have blogspot DONE

2. follow me DONE

3. tell me y do u like dbsk/tvxq/tohoshinki DONE

4. publish this entries at ur own blog DONE
5. MALAYSIAN ONLY..{SO SORRY} YES! I AM WARGANEGARA.

6. link the picture to this entries "DBSK T SHIRT CONTEST" at my blog DONE

7. pray that i pick u as the winner hehe DONE AND STILL DOING IT
8. comment at this entries that u already follow me & make an entries bout DBSK T SHIRT CONTEST at ur own blog DONE

9. the color of t shirt will be white or black that depend on the t shirt that i found..i means i look at the quality, if black good i pick black but if white good i pick white ^^ BOTH ARE JUST A NICE COLOUR


THE WINNER WILL BE ANNOUNCE AT END OF AUGUST!
SO GANBATE!


ANSWER FOR TERM NO.3:

  • start become 1 of DBSK fan in 19 months ago and still a fan ever.
  • they are the 1st korean group that attract me.
  • all their song is not juz a crap song but they got the sentimental value. the feelings can touch our heart, mind and soul.
  • DBSK are good looking group that will make us cant blink in a minutes.haha.
  • DBSK inspired people.
  • DBSK make us fall in love.
  • DBSK make us feel hurt together.
  • DBSK make us love and adore their dance's step.
  • DBSK raise our confident with their lyrics.
  • DBSK let us remember all their cute and gentle moments everyday,every second.
  • DBSK make us a lot of new friend.
  • DBSK also make CASSIE around the world gathered in one name,CASSIOPIEA.
  • that is why, Dong Bang Shin Ki is the most lovely group ever.
  • they are 5. 5-3=0..same goes to 5-2=0. hope to see them in 5 again..
  • Always Keep The Faith.. =)

although there's many new and famous group are now released, DBSK;yunho,yoochun,changmin,junsu and jaejoong; is still number 1!! =D



to miss gigitjari, tq for the contest and hope to get 1 of those shirt~


Saturday, July 24, 2010

:: tiada kata yang mahu diluahkan ::

okeh, smlm sebelum tido tetibe je terbelek-belek gambar yang ada dalam folder my picture. lepas tuh rasa nak upload. tengok je la eh.



PETUNJUK :
gambar 1- macam chantek je lampu tuh..
gambar 2- gila comel budak bayi nih.sriyes.
gambar 3- nampak berseni tak gambar yang gegar nih? tapi bukan sebab tangan si penangkap gambar yang pengko~ =p


tata~

Friday, July 23, 2010

:: oop!! tekejut!!! ::

BHHAAAAA!!!!


jaa jaaangg~~~~
ini untuk mengejutkan pagi anda~~
takut x?takut x?
ada sedikit cebisan untuk anda:


gatal nak mampos kau nih A!
aku takde la desperate gile babi mcm ko.
apesal? ko kurang kasih sayang ke?

bia la.aku pnye hati.yg kau nih pedulik hape B?
dah aku suke nak buat mcm mane?
ingat aku nk sgt ke jadi mcm nih?

masalahnye ko blh elak.bukannye ko mmg perlu dan WAJIB pon menggedik tak tentu hala.
dah ade yg punya kan dia tuh.
kalau nk seribu daya.kalau xnak beribu2 lemon alasan kau la A.

kau senang ckp la B sbb ko xpenah rase mcm aku.
aku tensen,bnyk benda nk pk.at least ad jugak yg care psl aku.
ktorg pon br je knl.

banyk la care ko tuh.lagi nyusahkan.amek hak org.xpk ke prasaan org len?
ermm..3 taon mmg BARU GILE kenal!!!!bosan.penat.nyampah ak.

kau jgn masuk cmpo blh?
ko ade kaen sndri kan nk jg dri terlucut?
xyah nk tlg jg kaen aku.aku tau ap aku bt.

ske ati ko la.ko bt ap ko ske.
mcm bese, ak bkn kesah pon.
janji ko xkacau idop aku.
skali ko kaco, mmg ko xaman la.
xyah ko nk ngadu2 jadah kat aku.

ok.ak pn bkn ske sgt nk crite2 kat ko.
bkn ad faedah pon.ko ap tau.

haah, ak mmg xtau pape.xyah la nk hina2.
ko tuh lagi hina.
xsedar dek untung. ade yg fresh nk yg lemau.
dri beribu kawn, sume lari sbb prangai ko.
so, ko blh tgk sndri la spe lagi hina.
ko ke aku kan?
ye la, ko kan pandai.
ade kelulusan.
xkn bnd simple mcm korek idung nih pon ko xtau kan..

mulut ko mmg sial kan?
nasib xkena pelempang je.

ikot ko la nk lempang ke ap.
ak ckp bnd btol.
xkuasa ak nk selindung2.
ko da besa.idup da lame. tua plak tuh.ad akal.panaskn sket otak ko, pk bia waras.
xyah la nk jdi org xbrpljrn.
gaduh2.bwk mulut.canag benda2 xelok pasal org len.
wth??
bt rendahkn maruah je.kate jg standard.blah!

sekali lagi ko hina aku, aku xteragak2 lempang.
ak manusia gak.
ak ade jln hidup sndri.ko ingt ko yg pling sempurna la???

ak mmg xsmprna.xterlintas pon dlm kpala yg aku da ckp perfect.
okeh! smoga kau bahagia.
hrp xde bnd buruk menimpa klrga baru ko.
sntiasa ingt Allah.jgn men bomoh2 ye.syirik..blh bwk murtad...

kau..kau..

blah!


*dialog berdasarkan cetusan peristiwa realiti yg seakan2 berlaku di sekitar penulis dan anda si pembaca.harap maklum.*



maka:
1- sila jangan ambil hak orang lain punya.
2- sila saling hormat menghormati.
3- sila eja nama i betul2..


*ini ejaan betul*



bye~.



Thursday, July 22, 2010

:: cinta lokasi sang attnas ::


assalamualaikum dan selamat pagi malaysia~~
saya pegi teman adek saya buat medical check up kat klinik kesihatan kat kampar!
ala, jalan ke mambang or teluk intan tuh.tepi jalan.besaR punye..
time tunggu turn tuh, tetibe muncul sorang hencek staff nih!
wah!kacak!sriyes!
saya memang kagum dengan ciptaan Tuhan!betul nih!
muka nampak mcm org baek2..muda la!!
ape tah nama die..
Azam?Azim?Azmi?
haha..yang saya tau mula huruf A la.

pastuh saya dapat tau yang dia da lama da ade kat sane.
cet!kenapa saya baru tau????uhuuu~
mak saya yang bagitahu setelah saya dengan cemerlangnya mengkhabarkan berita mengenai bakal menantu beliau berada di klinik tuh~~ =D =D <--senyum secara lebar.
mak saya pon tau beliau sebab beliau yang jaga time mak saya buat check up tiap2 bulan.
heh.
tapi saya tau, saya sape makcik n pakcik.
hanya mampu kagum sorang2 dalam hati.
tapi mesti nak senyum kalo nampak! adess! sekarang tengah seyum lagi..esh2..

"
kepade hencek A, hai! semoga hidup anda sentiasa di berkati Allah.."
" kepada pakcik n makcik yang mungkin parents beliau, saya ucapkan hai jugak."
" xteringin ke nak amek saya jadi menantu. "
" konfem saya tak curang."
" saya setia je......"

ohoo..hati saye yang beku da cair sikit2..mknenya da ada darah chenta mengalir~~
bye! =)