pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Tuesday, December 29, 2009

:: TAK APELAH!! :

TAK APELAH!!

TAK APELAH!!

TAK APELAH!!





HAHAHAHAHAHAH..

BAHAWASANYA SAYA, ATT NAS AKAN ULANG PEKATAAN NIH LAMA2 KALI..HAHAHHA





**adhu!!saya disini!! ;p

Monday, December 21, 2009

:: AWAS!!!!!! :

kepada sesiapa yang seperti berikut sila jangan lalu depan mata gua!

- kurus
- tinggi
-muka tulus suci
-pakai jam kat tangan kiri
-buat gaya selamba
-senyum comey



tolong jangan lalu kat depan gua!!
gua bagi warning keras nih!!
haha..

:: bodoh!! ::

gua xpandai..
kwn2 gua yg len sume pandai..
mcm2 dorg pandai..
gua malu nak kawan dengan lu2 orang..
camne??
korang xbersalah!!
gua yang bersalah sebab gua tak pandai macam lu2 orang..
kepada lu2 orang yang gua iktiraf sebagai kawan2 gua sampai gua mati n hidop balik tuh...
gua malu r nak jumpa lu2 orang sebab lu2 orang sume pandai2..
camne nk jumpe lu2 orang pasnih??
nak kena tutup muke cam aishu ke???
camnih ha aishu tutup muka -->



tapi gua xlayak nak sama dengan aishu..
dia santek..gua burok..
dia xsemayang..gua semayang..
dia xmakan lembu..gua makan je ape yang ada..jangan bagi dagen bahbi suda..gua hantok kepala orang yang bagi tuh kat dinding bilik air gua yang santek tuh!!
dah!chau!!

: penAt :

dekat 2 minggu join buat benda tuh..
agak penat ye kawan2...
kepala pon penat..
skang da kat umah..
usin pon da kawen..
mak uda ahad nih kawen lak..
ramai lak orang kawen ek..haha
dah2..gamba bnyak sgt..malas nk upload..nnt kalo rajin aku upload k..
ehee..

**kepada sume production terutamanya SEKAKIKU la kan..godd luck la..tuh je..ehee~

Saturday, November 21, 2009

:: thAt dAy ::

each picture shows each event along this 3rd sem....
bye 3rd sem..bye tragic sem...bye2 all...


**that day we went out together.

**that day we show a silly face..

**that day we enjoyed work together..

**that day we ate together..

**that day we doing fool things together..

**that day we acted togerther..

**that day we performed together..

**that day we studied together..

**that day we cleaned hall together..

**that day we posing2 together..

**that day we 'lorong gelap' together..

**that day we examed in brown together..

**that day we lepaking together..


hope to see u guys next sem with new spirit..new style..new otak..
gonna miss every moment..especially the 'dullest' one..

not forgotten befday boys and girls..i wish happy2 born day..nak adiah g beli sendiri..haha..
and those people that going to LI..gud luck! especially dedicate to UniSTAGE buddy..
see u on film fest ok..

**4 people going to LI..tata~ :D

Friday, November 20, 2009

:: kentUt.. ::

"eh!sapa kentut nih??busuk gile..boleh mati aku..",orang2 A..
"haah la..busuk la..sapa kentut tah??",orang2 B..
"ko kot kentut kan...haaaaa",orang2 A..
"weh!!mana ade!! suka ati je nak tunjuk2 orang..",orang2 B..
"esh! xsenonoh r..kentut r kat jamban..paling tidak pon jaoh sikit.",orang2 A..
"gulp!!",orang2 B..

dialog tuh rasanya semua orang penah cakap..
xpon terdengar..
xpon memang pernah alami situasi yang sama..
kalo xpenah gi buat SEKARANG!!haha

yang aku n korang memang tau kan..
kalo ada orang terdekat kita terlepas angin KEN tuh..kita mesti buat2 tak tau..
tahan je bau pekung ke..petai ke..durian ke..bau haram ke.ikut hidung masing2 la bau apa..
sebabnya nak jaga maruah dorang..
tapi maybe ada certain orang yang berlagak gila serupa kentut bau potpuri la kan..
punya la maki siap nama penuh orang yang terKEN tuh dia sebut kuat2..
macam dia tak penah KEN je..ntah2 bau hapak stokin xbasuh 20 taon kot..huf!!menci i..

kalo kita pulak yang terKEN depan orang..
kalo time tuh ramai2 xpe..boleh cover line baek punya..
nih kalo berdua je ke..
memang dah sah2 dengar melalui tiup estachio..bukan tiup fallopio ek..
kita kena gelak, kan..hahaha..
nih aku tengok kat 3R time aku muda2 dulu..
sebabnya nanti xde la malu sangat..

contohnya time tuh aku dalam kereta dengan FAHRIN kan..tetiba aku terKEN..
haa..setepek malu nanti!!
punya lah cover gila vavy tadi..skang amik ko..kuar bau sampah..haha..
so, aku kena la cakap sori awak FAHRIN..saket perut..pastu gelak kena beriya..hahahahaha..
so,nanti kurang sikit malu tuh..

xtau la plak kalo dalam situasi nih korang tetiba terjun kuar dari kereta tuh kan..
malu punya pasal..kang kena langgar dengan lori..
abes hancur semua badan..jari kelingking pon kena lenyek kang sapa susah???bukan aku!!korang.....
xyah terjun2..buat dek je..
semua manusia KEN.....

guna je ayat cikgu aku nih..
ayat power sbb sampai sekarang aku guna..
tapi ayat dia camnih....
"apa yang u nak malu pasal berak2 nih??semua orang pon berak..ratu cantik sekalipon berak..entah2 ratu yang cantik2 tuh berak muka dia lagi teruk dari u olls semua..sembelit ke kan..xyah malu la.."

best kan??aku memang suke..
so, utk sesuaikan dengan entry, sila tukarkan perkataan berak kepada KEN..

yang penting KEN nih sbb nak kuarkan angin yang makan2 cempedak ke..pulut ke..hape ke..
KEN tuh berasid ke?
rasanya kalo korang xbuang angin tuh nnt boleh saket perut..
kalo sikit2 xpe,jgn sampai saket masuk sepital sbb angin tersumbat sudah..

pape pon..
korang kalo dengan situasi nih jadi camne..ikot diri masing2...
tepuk dada, tanya selera.." tapi sila tepuk dada sendiri k..
chau bhete!!

:: terimAlAh kasih sAyang aKu ::

halluuha!!
1st..aku nak ucapkan terima kasih kat blogger2 budiman lagi cantek bergaya di hari raya AidilAdha nanti..
hai adhu!!!
sebab apa??
sebab sudi nak undi cerita contest lumut yang aku men taram tuh..
pape pon, tahniah utk dak lumut sebab berjaya buat 1 contest yang menarek dan mengembangkan otak yang kecut sikit sebab mandi malam2..

kepada semua yang berjaya tahniah diucapkan..
mut..nanti buat lagi ek contest..
dan pada sesapa yang buat contest tuh, roger2 la patik disini.
mana tau boleh nak join..
memang seronok benda2 camnih..hahaha..

sesapa yang undi cerita aku tuh aku ucapkan lagi sekali TERIMA KASIH SETINGGI-TINGGI KLCC okey..haha~
sian korang kena saket mata kan baca..haha..
nih aku tatapkan kat korang muka aku yg pemalu sebab korang cool..

**seriyes aku pemalu tapi ramai orang nafikan..aku pon xtau nape......


sapa nk eye mo utk mata bgtau aku.. ^O^


**apa maknenye kalo depan mata kita sekarang nih ada kamus dwibahasa oxford fajar???

:: AKu bukAn pelAkon ::


aku pelakon..

tapi aku bukan pelakon layar skrin..
aku bukan jugak pelakon di kapal layar..
aku hanya pelakon di muka bumi yang dicipta oleh Yang Maha Esa sahaja....

kata-kata diatas hanya gimik..
just nak bagi tau..semalam n hari nih, saya att telah mengikuti " bengkel pengarahan, penulisan skrip dan penyuntingan..
orang-orang hebat iaitu :
- datok mustapha maarof [pelakon,pengarah, dsb],
- Raja Aznil [iklan person],
- En. Ismail [penulis skrip],
- Mr. J [pensyarah SeGi],
- En. Syed [kalo xsilap la..]
- En. Bapak [sbb xtau nama beliau so amik je nama tuh sbb dia jadi bapak jap :p]

banyak input yg dapat..xtipu..rasa da boleh buat filem dah..hahaha
xde2..maen2 je..tapi sangat penat..petang hari nih ada exam last..WAAAAHHH sgt seronok!!!!
esok pulang kepangkuan ibunda n keluarga tercinta~

housemate2 sekarang tengah kemas2 ye..saya sgt jeles..xtipu..betul2 nih..huf!!!
selamat berkemas..
selamat hari2..
arrghh..merepek!!
sekarang tetibe pening kepala n selsema..
xlarat sebenanye tapi kena gagah ok untuk exam jap2 lagi..huu~

mari berdoa kepada saya supaya tak mengantuk..
nak cover2 subjek nih..
tadi siap berlakon skali..xpadan ek kau dengan nak examnye..apekah??

ini bukan salah saya..saya terpaksa digunakan sebab baju saya kaler putih..kaler tersebut naek sikit dalam monitor director tuh..
punyalah takot nak mampos..mana taknye..1st time kot blakon dlm set shoot yg cam betul2..
dengan set, lighting, kamera, mic..WAAAAHH apekah???

dah2..nak study.. :( :( :(
sedeh sikit sebab xdpt join penutup bengkel esok..huhu..sedih..sedih..sedih...

Tuesday, November 17, 2009

:: U olss ::

korang..
aku nak balik umah bercuti ek sabtu nih.
so,mungkin susah sikit nak klik2 blog n nuff korang..
so, nanti kalo aku ada masa aku klik k!

tata~
adios amigos~
yahaha~

:: UNDI untuk CL ::

perkara diatas merujuk kepada undian untuk contest lumut..
so, saya tersenarai jugak antara peserta yang perlu diundi ceritanya..[ att- superhero itu ]
kepada anda-anda diluar sana, sila jalankan tanggungjawab anda..
UNDI ADALAH RAHSIA...


syarat:
  1. terbuka kepada semua tak kira umur.mestilah seorang blogger,bukan anonymous.
  2. seorang hanya dibenarkan undi sekali sahaja..
  3. sila pergi ke bahagian cemuhan/tepukan untuk mengundi kat SINI.
  4. anda dikehendaki memilih 4 peseta laki dan 4 peserta pompuan mengikut dari 1-4.
  5. semua undian tidak akan dipaparkan sehinggalah pada 24 nov 09 tepat jam 6.25 am dimana tarikh dak lumut sampai kat malaysia.

:)
:)

:)

:: wArkah berlagu Agak pilu ::

Kehadapan housemate2 ku yg terchenta,

Ainur, mira, wana, ina n shikin…

Bukan lah sesuatu yg penting untuk disampaikan..

Bukanlah juga kata2 cinta yg ingin dikongsikan..

Bukan juga sesuatu yg sedap dibaca mata bundar or sepet kalian..

Sebagaimana yg kita tau, sem depan mungkin kita akan berpisah.

Kemungkinan besar!!

Walopon saya tau ramai xsetuju dengan rancangan jahat yg inginmemisahkan kita ini,

Tapi sebagai penyewa kondominium nih, kita perlu akur sahaja.

Tsk..tsk..tetiba tersedih..


Pape pon harap sangat kita xberpisah.

Nnt kalau dengan housemate baru kena ada sesi taaruf..kena malu2..kena sopan2..kena beli hub tenet baru, meja kecik, rak kasut..sume baru..arrrgghh!!

Pastu kita da xblh:

  • men kejar2 kat umah.
  • xblh men tarik2 ghambot..
  • xblh gelak2 mcm syaitan~..
  • xblh usha jejaka2 yg men bola kat pdg nih ha..
  • xblh tgk kesesakan lalu lintas kondominium nih melalui tingkap bilik saya..
  • xblh jugak nk intai2 sikit abg kartag n hencek T saya melalui tingkap bilik wana n ina..
  • xblh nk nyorok dlm bilik mira n shikin kalo kena kejar ngn mira sendirik..
  • xblh nk pakat ngn mira utk usik itu ainur..
  • xblh nk dull ngn shikin sbb abes exam seminggu cpt dari kita..
  • xblh nk denga wana meghoyan..
  • xblh jugak nk dapatkan madah2 hebat dari ina..
  • xblh nk mkn sama2 pukol 6.30ptg..
  • xblh nk dull sesama dengan ainur yg xpenah nk duk umah lama2..
  • xboleh nak kuar malam2 selalu untuk bersosial..
  • lagipun baru nak bangga sbb duk dgn exco mpp baru iaitu hencek.KUN..haha..

Kepada housemate2 ku..

Kalo kita mmg btol2 kena duk umah len, sila jgn lupakan saya..hahahaha..jemput dtg rumah ek..xpon saya dtg rumah kamu2 sekalian..xjemput pon saya still maen masuk je..bia r..haha

Akhir kata, selamat bercuti..manfaatkan cuti secukupnya..jgn men mercun..nnt jari ilang..

Pape cite best roger2 k..

**keep our relation long lasting k bebeh..shikin,sori gamba kamu xde..:p





Yang benar,

Attnas.

Sunday, November 15, 2009

:: jAri berseni jugak ke?? ::

**ini gamba intro..MAU n MIN..

Berdasarkan tajuk di atas, sila bukak buku teks kajian tempatan page 31..ok sudah! xde kaitan..


sebenarnya, dari sekolah dulu, seorang ATT nih sangat ingin ye menyentuh dan memetik serta menjentik gitar tapi bukan senang untuk seorang gadis ATT yang sangat pemalu ini untuk buat begitu. So, hasrat suci itu dipendamkan sahaja.


Masuk matrik pun, ada lagi nih niat dalam hati.lagi2 sepupu seorang ATT nih pandai main gitar ok..beliau ialah si Paan.thii~selamat berkenalan :p

Malangnye,kejahilan dalam ilmu gitar hanya membenarkan seorang ATT menggoreng gitar tersebut tanpa minyak panas dan bunyinya MEMANG….MEMANG SRIYES SEDAP GILA! Kalo katak tengah mengeONG pon dia akan brenti jap..


Last2 masuk unibersiti nih, terkawan la ngan dak2 yang pandai men gitar. Nak kata pro, bagi definisi s: korang mmg pro la. i’m just a very2 beginner..korang yg cool tuh mau n payang..

Payang ade gitar! Mau xde gitar! Tapi skang mau da ada gitar.payang n adhu bg adiah!cool lagi!:p


Tetiba, rasa nak belajar.time tuh tengah time kitorang banyak keje, assignment, lab report, komen2 facebook yang juga perlu diberi perhatian.

MAU atau nama samaran dia FARAHWAHIDA dengan senang hatinya berkata; “ko nak blaja ke?betul ke nih?amik gitar aku nih tapi jangan leka dah la.pastu amik buku gitar kat payang. Aku ada chord lagu je.”

ATT ; NAK!NAK!hehe..maseeehh”


Tips nak belajar main gitar :

  1. belajar yang asas chord : Em, C, D, G.
  2. belajar kena guna lagu jugak. Try main lagu n tengok bunyi dia camne.
  3. so, dengan chord asas tuh, lagu Zombie jadi pilihan..yeah~
  4. pastu cuba tukar-tukar jari supaya lebih pantas ok.
  5. jangan ingat da blaja baru seminggu, terus boleh main laju2..<--MAU yg ckp..haha

so, dlm masa 2 minggu lebey2 kot, boleh la nak petik2 sikit. Just jari nih xbrape nak laju sgt untuk tukar2 dari 1 chord ke chord yang lain.tapi kira hebat gak la kan???betul kan??

So, lagu yang betul2 menarek perhatian ialah:


Somebodys me by Enrique iglesias..lagu nih sgt jiwa~

Ha, try la main..


Intro: G, C (x2)

Versus 1

G C G

You, Do you remember me

C G

Like I remember you

C Am C

Do you spend you life going back in your mind to that time

G C G

Cause I, I walk the streets alone

C G

I hate being on my own

C

And everyone can see that,

Am C

I really fell And I'm going through hell

Am C

Thinking about you with somebody else


Chorus:

G D

Somebody wants you Somebody needs you

Am C

Somebody dreams about you every single night

G D

Somebody can't breathe Without you it's lonely

Am C

And somebody hopes that one day you'll see

G C

That somebody's me

G C

That somebody's me


Verse 2

How, How did we go wrong

It was so good and now it's gone

And I pray at night, That our path soon will cross,

and what we had is a lost

Cause your always right here in my thoughts


* Chorus


Bridge:

Am C

You will always be in my life Even if I'm not in your life

A, C

Cause you're in my memory


Verse

You When you remember me And before you set me free

Oh, listen please


* Chorus



Best gila ok lepas dapat main walopon bunyi macam men tabla..


Last but not least, maseeeh kepada MAU atas tunjuk ajar, gitar n chord tuh.

Untuk PAYANG jugak, buku tuh memang membantu.macam nak fotostat je.ehee~

Untuk KUN, kalo aku YUNA, YUNA tuh ATT la ek??bhahaa~

Untuk KHAKI, sila beli gitar sem depan ok!

Untuk www.ultimate-guitar.com , maseeh sebab senang nak carik chord lagu..:)

Untuk diri sendiri, keep up the good work!

Untuk rakan2 tercinta, mari sama2 bajet cool dengan men gitar nih..meh2..



Friday, November 13, 2009

:: oh! supi supian ku~::

da nak abes final..
da nak cuti..
da nak kemas2 barang..
da nak abes duet..
da nak jumpa supi supian!!!! :p
da nak gemukkan lagi badan..
da nak tak jumpa internet..
da nak jumpa mak..
da nak jumpa adek bredek..
da nak jumpa si ebab, si endut, si entot..
da nak jumpa tv LCD kat umah..<--ini memang tipu~
da nak jumpa ayiiong, anyiiah, mak uda..
da nak rasa makan kek batik lembik xjadi yg ayeessh buat..
da nak khatam tido lagi..
da nak amik dadah..hahaha..aku merepek..aku merepek..GILAK!

da2..nk tgk muvi~
tata..

:: superhero itu.. ::

dialog kale oren=ATT
dialog kale hijau=LUMUT
dialog kale biru=JENABIAH

ari sabtu ari tuh..
angin sepoi2 hembusan napas yg berbau kambeng..awan pulak nampak sgt sarat buntingkan anak2 H2O,
aku lak duduk di verandah<--watda....?? sambil menikmati desert feveret opah kawan aku..beskot cicah ngn kopi pure Che Nah. kepulan2 asap kopi itam pekat Che Nah tuh memberikan kenyamanan sauna kat muka aku yang cun nih. "hari nih, harap2 xde benda yg jadi.aku da cbe jaga tempat nih sebaek mungkin. lagi baek dari time aku jaga anak kucing mak temah yg aku biarkan je dlm longkang pastu dia bau @#$%.oh!mintak maap.."

"jenabiah!oit jenabiah! ko nih membuta je la.aku korek bijik mata tuh bg buta btol2 nak?<-tetibe nak marah"

"ha!!apehal lu bro?nk baget lu cool la tuh!blah r. gi bunh diri nagn pistol air lagi cool ok."

"aku bkn apa. ko ingt x 18.7 hari yg lalu??"

"gua x ingt pape la bro.lu mcm xtau,gua IQ tahap 3 ari je.lu nk lebey2kan ari lak.menci r!"

"ehee.rileks r.gua nk bgtau lu la nih.xkan lu sndri kentut bau petai time kat kedai runcit alagappas tuh lu xingat???gua separoh mati nk benti gelak la weh.dgn serbuk2 kari dia tukar perasa petai.."

"adeh! lu nih bro gurau kasa nih.nk nganjen gua la tuh.ok ape!ckgu wa kata xelok tahan kentot.gua aplikasi je subjek yang dia ajar tuh.haha"

"tapi lu mmg laa....."

"tiit..tiiit...tiiiit...."<--uniform rasmi ATTomen berbunyik serta merta

"alamak! ada malapetaka nih.cilakak pnye pnjnayah!jg ko..aku munuh ko secara berkala."

"bro!gua follow lu..gua pon nk buat jasa nih."

"arrghh!!xpayah!lu sunat belum lagi da nk tnjuk gagah!blah2"

fiiiyuuww..si ATTomen penyelamat negara dibawah awan nya itu terbang ke tmpt kjdian.

sampai je kat sana,rupanya xde penjenayah ape pon.
ada 1 xcidnt antara basikal tua n keta unser.
gua ngn senyum senget secara machonye, nak melangkah dengan bergaya n anggun tapi terbenti. statik disitu.

"oh kapten LUMUT.terima kaseh selamatkan saye.sila la bwk sye ke rumah pawang Seman utk dptkn air penawar.",kata pkcik yg naek basikal tua.

"jgn riso.nk bwk nih."<--sambil belagak baek.. belum sempat dorg terbang.... "HOI!!!ko sape haa??"

"erk??ko spe?aku kapten LUMUT.ada pa yg blh dbantu?"<-nada suara yg macho sambil angkat kening sebelah. 'cet!xnmpk ke uniform ak nih??da la nk besopan lak ngn aku.'

"ada!!aku nk ko letakkn blik pkck yg ko pegang tuh!aku yg bekuasa kat sini.aku yg jg tmpt nih.ko tetibe nk amik line ek??"

"eh,yeke?kat sini pun ada organisasi ek?? arrghh!! bia la..aku nk tlng je..hulurkan bntuan ringnkn beban..ngaa~"

"arrghh!!xde2..ko kena denga ckp aku..letak2..jgn sampai aku kuarkan bahasa ibunda aku.."

"xde kaitan ko ngn bahasa ibunda kau tuh..pkck nih da separuh nyawa da..tua lak tuh.darah tinggi msti naek."

"ko melawan ek? kalo ko nk sgt tlg pkcik tuh, kita lawan r..best hero win ok?brani ke??"

"hek eleh..bndo sonang jo tuh jang..apo laie??copek lo..den da x saba nih..thiihii~"

"cet!kau da gne bhs ibunda ko ek?? org nogori ghupenye..atee..ape ke hei nye mike ke sini? kat seremban xde org mintak tlg ke??"

"oi jang..den nih nk tlng sapo2 jo la yg emergency..da namo ei kapten LUMUT..ha! apo bndo nk dilawankan tuh?setakat zero point, den nih mmg wakil kawasan perumahan den.xdo sapo pon blh challen den.hahahahaha"

"fuhdamak!terernye mike nih.teman idok le pandei beno,setakat men PSP tuh kire cam petik jari je.arrghh!!!suda2..jom lawan.. kite berdua, teman dengan mike kena masukkan ayo dalam baldi tuh kedalam botol yang nun hujung sana menggunakan span.sapa paling banyak air
dapat dikumpul,haa..tuh le pemenangnye.HAHAHA"

"cet!kojo sonang jo tuh..kemenangan den dihujung rambut berbuah ekau jo ha.."

"kuang hajo..xpe2..mike sedia je le nak kalah.."

[[ada 1 suara backstage cakap... on your mark..get set..GO!!!]]

oleh tuh, bertempiaran berkejaran mereka super2 hero tuh berlari..semua org pon kagum.
pakcik yg saket tadi terus dorg lupakan.sekarang nih super2 hero tuh bertanding macam nak menang cincin Habib Jewel.
lepas 1:59:59 saat.............

[[backstage: TREETTTTT!!!!!!!!!!!!! masa da tamat..dan keputusannya.....]]

"Arggghhh!!!!!tidakk!!!apesei boleh sama lak nih??mike men tipu..saje je nak tiru teman punya banyak ayo tuh kan??ARRGhHH!!"

"xdo kojo ko den nih nak copy2 orang??memang den da tau dah!den memang sure takkan kalah..monang jo yang belom tentu..BHAAHAHA"

"atee,macam mane nih? sapa nak bawak bertanggungjawab kat pakcik tuh?man buleh dua2 pegi.kite kena lawan lagi...setuju x niih??"

"emm..btol jugak..nnt kang dlm paper kuar gamba ekau sekali dengan den..xbest2..nak lawan apo tah laie??"

"kite lawan tii...."

[[backstage: HOIIII!!!korang xde keje ke haa??sudah2..gi balik!!!kecik2 xnak mati!da besar nih nyusahkan orang je..pakcik nih ha da 29 saat hembuskan nafas last dia.KEJADAH yang ko nak lawan2 haaa???
kang xpasal2 korang yang aku munuh!!!ARGGGGHH!!kebussh!!kebaaanggg!!!debuukk!! bunyik guruh n kilat yg sangat scary.]]


lalu kedua- dua superhero tuh balik ke pangkuan keluarga masing-masing sambil berlinag air mata sebab xdapat selamatkan pakcik tuh.. T___T
masing-masing blame each other..padahal xseda salah sendirik!! watda???


p/s: tolong -menolong budaya kita.


slogan: "blog esoksemalam best kerana penulisan yang sebijik cam dialog kata2 remaja yg sgt cool."
"blog esoksemalam xbest kerana aku xtau personaliti sebenar si penulis blog."

:: Aku ke yang bersalah nih?? ::

bukan apa..aku ada facebook..HAHA.<--tetiba nak inform..
yg aku agak kemarahan nih, asal orang lain boleh bukak je facebook??
asal aku nak log in tak boleh??
aku bukan simpan benda lucah pon kat facebook aku.. T__________T
arrrghhh!!!sedey tahap kambeng tak mandi da nih ok..
unibersiti kesayangan saya, meh la berbaek dengan saya..
bagi la saya login facebook pastu jangan la tetiba lak nak tolong sing out kan..
nanti i blanje u 1 gula-gula bergetah..auuww~

**to K*P wayarless..
kamsahamnida~
K*P sshi..eotteoke jinaesimnikka??hahaa..

Sunday, November 8, 2009

:: kahwin.... ::

waaaaa...
2 hari semalam saya tergodam-godam internet then jumpa 1 blog yang ada 1 love story yang saya sangat2 suka...hahahaha

sekarang saya terawang2..
saya da buat keputusan da lepas tgk video n baca love story tuh...
saya nak kawen jugak~
hahaha..
bia la korang nak kata gatal ke hape kan..
nih website sis HAIZUM yang sudi coretkan pasal wedding beliau..tq akak..
semoga MR n MRS HIZWANI berkekalan ke akhir hayat~ sob2x

Sunday, November 1, 2009

:: mAsalah sosial ::

korang boleh bayang tak camne situasi dia???
camni..
ada sorang dak nih pakai t-shirt berkolar.
pastuh orang sepatutnya kolar tuh di lipatkan..
tapi dak nih pegi naikkan kolar tuh..
macam suit dracula tuh..
kolar mau tinggi je..
tau kan???tau kan???
ehee~
10 markah utk anda..

aku memang cukup tak bersetuju,tak berkenan, tak boleh nak tengok la dak2 yang buat camtuh!
serious la..xtipu..
sebab ape??
haa..memang ini persoalan kita sekarang..
sebabnya aku sriyes GELI tahap tengok katak kena lenyek live dengan kaki si sendiri..arrrghh!!
geli weh..betul...

sebab tuh nanti kalau aku nak kawen nanti, aku tak nak carik orang yang suka naekkan kolar baju tuh..

sebab ape la korg buat camtuh?
adakah kerana :
1.aku nampak tampan seperti Pak Munawe semasa mudanya.
[aku suda berjangkit dengan KHAKI]
2.aku mahu tutup ruam2 je.
[xde kaitan dengan aku]
3.lapisan kulit leher aku nipis.so,tak boleh kena panas nanti tertebuk.
[wat is the u??]
4.semua orang konfem tengok aku time aku lalu sebab aku nih unique characteristic.
[kau nih keturunan phyla ke??<-ade dlm Biologi ek]
5.kolar baju aku tak sempat kering.tuh yang nak angin bayu keringkan tuh.
[nampak sangat ko basuh kolar je kan??]
6.rambut aku nih berekor beb. nak cover line dari cikgu disiplin je ni.
[pedulik hape aku?]
7.amoi chantek kat kedai gunting rambut tuh tertobek rambut kat bawah nih.
[ha,memang layak sangat pon]
8.aku jadi semakin berkeyakinan lepas buat benda nih beb.
[SANGAT LAAA weh]

so, aku xtau la pulak kan kalau ada je orang lain suka.
yang penting aku memang x suka.
betul nih..

kepada sesapa yang buat tuh, sori dipinta..
aku nak tulis apa pon bulih kan???
yaahaha~

Wednesday, October 28, 2009

:: pAk munAwe...sape tuh?? ::


since yesterday punya yesterday,
our KHAKI xabes2 sebut pasal pak munawe..
watthepakmunaweyangakungankorangxkenaldisebut2??~
**amik perahan idea adhu ek..ehee~

semalam kat TV3 ada la ter'sebut' je pasal nama munawir..
tetibe...
"hahahaaha..lawak la..pak munawe..hahahaa~"
"haa?kenapa??eheee~"

tanpa di interview,si KHAKI pun bagitau;
"klaka la kamu..dalam cerita man laksa tuh ada jugak.. kedai pak munawe..hahahaha..klaka.."
". . . speechless . . ." <-bajet je tapi aku n KUN gelak gak la sebab xtau apa kaitannya..haha tadi pon time kitorang tengah sedap melahap dia boleh sebut lagi pasal pak munawe tuh...
kejadah?????

kepada KHAKI, jangan weh..kang xpasei2 kena TULAH kang..waakakaka..



** kepada yang mungkin ada kaitan dengan nama munawir/munawe, saya att mohon hampun~
** nama tuh xde bersalah pon..orang sekeliling yang sebut xbetol..ye dak??
** jangan saman saya..saya xde lesen motor lagi~

Tuesday, October 27, 2009

:: FYi... ::

att is in examination mood..
but sometimes mood enjoy still over the limit tau~
hahha..
aku suda gilak!
lagi2 ngan tenet yg sgt membuatkan aku sedey tahap kaki terseliuh..
yaauw!

:: story-mory ::

picture cannot tell the story but u are the one to create it~

1. malam mesra polimer 2009 by polymerian 2nd batch..<-senior sbgi penunjuk ajar.





2. hari cemas SYAZA!!
sume tertanye2 kenapa beliau ank amik gamba kitorg ber-5 nih???
apakah yg telah berlaku???haha

**nih gamba paling santek..hahahhaha..sila rujuk muka pyg n teet..

**tahniah idid~ siap inteprem sijil Bestari tuh..atooi~ saye xde bnd tuh..uhuu~

**fokuskan mata ke arah org dibelakang..beliau juga berposing..haha

**setelah puas tangkap gamba ber-5..tambah la lagi 2 org di situ~ huhu

3. presentation dalam zaman reinassance~

**itu adalah cahaya laptop...dari kejauhan sana~

** "dha! mau amik laptop ko."haha

4. by Dha!

**att was here..haha..poyo!

** she is dha!

:: rasa itu ::

si encik yg saye penah suke...
walopon saye tau saye xlayak ade perasaan tuh,
saye masih mencuba dan terus mencuba untuk tidak mengambil serius tentang perasaan saya nih..
tapi..makin lama saya makin xboleh~
saya penah ckp kat cik KUN pasal nih..
and utk lupa tuh saya kata " let the time decide.."
but on the same time, xdapat gak..
mcm mana nih??
ye..saye tak layak utk berkawan dengan org seperti anda wahai encik yg saye pernah suka~
thanks to kawan2 yg sedarkan saya dari angan2 kosong tanpa isi tuh..
mak..tolong jugak..uhuu~


kepada si encik yang saya pernah and still suka tuh:
1. blaja elok2.
2. jgn lupa famili.
3. jaga diri xkire si encik berada kat mana pon,janji selamat.
4. semoga berjaya dalam kerjaya dan kehidupan dunia n akhirat.
5. walopon saya xboleh lupa lagi, saya still mencuba utk sedar diri.
6. saya mungkin TERover nak suka kat org kot.


**walopon si encik nih xmungkin n takkan tau benda nih, saya nak gak tulis entry nih...
uhuuu~

Wednesday, October 21, 2009

Sunday, October 11, 2009

Tuesday, October 6, 2009

:: we are innocent ::


haaa..tatapan gambar dulu...ye.name depan beliau same ngn name depan aku~
tapi die bukan same fizikal ngn aku...<--ye..aku tau tuh sume..uhuk! haha.. ari nih = 061009 = befday beliau... kami = att + KUN = berjaya memberi kasih sayang yg secukupnye kpd beliau~
ramuan kami = air paip + ubat batok + sabun liquid (uhuu~) + syampoo + bedak..

sesungguhnya kami xjaat..kami syg kmu wahai KHAKHI~
baek pnye wangi kitorng bgi..

no telo2...
no tepung2...
no kicap2....
no cili2....
hahhahaha...

anyway, esok ade kelas ye~ ingt nih ujung mggu ke haaa???haha
VIVA 1!!<--yiiihaaa~ sebelum tuh..beliau ngidam kornflakes madu! ape lagi, dgn jayanya kueh kornflakes madu tuh siap... atas bntuan "rice cooki" mahuu~(befday girl yg ckp rice cooki ) sgt sedap ek..walopon ktorg bukan tukang masak kafe kat depan tuh..uhhuuuu~


























caption gamba:

1. tangan si KUN yg bergerak kerana sedang menggaulkan cornflakes tersebut dengan mentega.. :)

2. si KUN masih menggaul n KHAKHI pula meletakkan madu ye..sgt beretika!

3. si ATT yg mengambil gamba <--xde dlm gamba..