pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Friday, November 13, 2009

:: superhero itu.. ::

dialog kale oren=ATT
dialog kale hijau=LUMUT
dialog kale biru=JENABIAH

ari sabtu ari tuh..
angin sepoi2 hembusan napas yg berbau kambeng..awan pulak nampak sgt sarat buntingkan anak2 H2O,
aku lak duduk di verandah<--watda....?? sambil menikmati desert feveret opah kawan aku..beskot cicah ngn kopi pure Che Nah. kepulan2 asap kopi itam pekat Che Nah tuh memberikan kenyamanan sauna kat muka aku yang cun nih. "hari nih, harap2 xde benda yg jadi.aku da cbe jaga tempat nih sebaek mungkin. lagi baek dari time aku jaga anak kucing mak temah yg aku biarkan je dlm longkang pastu dia bau @#$%.oh!mintak maap.."

"jenabiah!oit jenabiah! ko nih membuta je la.aku korek bijik mata tuh bg buta btol2 nak?<-tetibe nak marah"

"ha!!apehal lu bro?nk baget lu cool la tuh!blah r. gi bunh diri nagn pistol air lagi cool ok."

"aku bkn apa. ko ingt x 18.7 hari yg lalu??"

"gua x ingt pape la bro.lu mcm xtau,gua IQ tahap 3 ari je.lu nk lebey2kan ari lak.menci r!"

"ehee.rileks r.gua nk bgtau lu la nih.xkan lu sndri kentut bau petai time kat kedai runcit alagappas tuh lu xingat???gua separoh mati nk benti gelak la weh.dgn serbuk2 kari dia tukar perasa petai.."

"adeh! lu nih bro gurau kasa nih.nk nganjen gua la tuh.ok ape!ckgu wa kata xelok tahan kentot.gua aplikasi je subjek yang dia ajar tuh.haha"

"tapi lu mmg laa....."

"tiit..tiiit...tiiiit...."<--uniform rasmi ATTomen berbunyik serta merta

"alamak! ada malapetaka nih.cilakak pnye pnjnayah!jg ko..aku munuh ko secara berkala."

"bro!gua follow lu..gua pon nk buat jasa nih."

"arrghh!!xpayah!lu sunat belum lagi da nk tnjuk gagah!blah2"

fiiiyuuww..si ATTomen penyelamat negara dibawah awan nya itu terbang ke tmpt kjdian.

sampai je kat sana,rupanya xde penjenayah ape pon.
ada 1 xcidnt antara basikal tua n keta unser.
gua ngn senyum senget secara machonye, nak melangkah dengan bergaya n anggun tapi terbenti. statik disitu.

"oh kapten LUMUT.terima kaseh selamatkan saye.sila la bwk sye ke rumah pawang Seman utk dptkn air penawar.",kata pkcik yg naek basikal tua.

"jgn riso.nk bwk nih."<--sambil belagak baek.. belum sempat dorg terbang.... "HOI!!!ko sape haa??"

"erk??ko spe?aku kapten LUMUT.ada pa yg blh dbantu?"<-nada suara yg macho sambil angkat kening sebelah. 'cet!xnmpk ke uniform ak nih??da la nk besopan lak ngn aku.'

"ada!!aku nk ko letakkn blik pkck yg ko pegang tuh!aku yg bekuasa kat sini.aku yg jg tmpt nih.ko tetibe nk amik line ek??"

"eh,yeke?kat sini pun ada organisasi ek?? arrghh!! bia la..aku nk tlng je..hulurkan bntuan ringnkn beban..ngaa~"

"arrghh!!xde2..ko kena denga ckp aku..letak2..jgn sampai aku kuarkan bahasa ibunda aku.."

"xde kaitan ko ngn bahasa ibunda kau tuh..pkck nih da separuh nyawa da..tua lak tuh.darah tinggi msti naek."

"ko melawan ek? kalo ko nk sgt tlg pkcik tuh, kita lawan r..best hero win ok?brani ke??"

"hek eleh..bndo sonang jo tuh jang..apo laie??copek lo..den da x saba nih..thiihii~"

"cet!kau da gne bhs ibunda ko ek?? org nogori ghupenye..atee..ape ke hei nye mike ke sini? kat seremban xde org mintak tlg ke??"

"oi jang..den nih nk tlng sapo2 jo la yg emergency..da namo ei kapten LUMUT..ha! apo bndo nk dilawankan tuh?setakat zero point, den nih mmg wakil kawasan perumahan den.xdo sapo pon blh challen den.hahahahaha"

"fuhdamak!terernye mike nih.teman idok le pandei beno,setakat men PSP tuh kire cam petik jari je.arrghh!!!suda2..jom lawan.. kite berdua, teman dengan mike kena masukkan ayo dalam baldi tuh kedalam botol yang nun hujung sana menggunakan span.sapa paling banyak air
dapat dikumpul,haa..tuh le pemenangnye.HAHAHA"

"cet!kojo sonang jo tuh..kemenangan den dihujung rambut berbuah ekau jo ha.."

"kuang hajo..xpe2..mike sedia je le nak kalah.."

[[ada 1 suara backstage cakap... on your mark..get set..GO!!!]]

oleh tuh, bertempiaran berkejaran mereka super2 hero tuh berlari..semua org pon kagum.
pakcik yg saket tadi terus dorg lupakan.sekarang nih super2 hero tuh bertanding macam nak menang cincin Habib Jewel.
lepas 1:59:59 saat.............

[[backstage: TREETTTTT!!!!!!!!!!!!! masa da tamat..dan keputusannya.....]]

"Arggghhh!!!!!tidakk!!!apesei boleh sama lak nih??mike men tipu..saje je nak tiru teman punya banyak ayo tuh kan??ARRGhHH!!"

"xdo kojo ko den nih nak copy2 orang??memang den da tau dah!den memang sure takkan kalah..monang jo yang belom tentu..BHAAHAHA"

"atee,macam mane nih? sapa nak bawak bertanggungjawab kat pakcik tuh?man buleh dua2 pegi.kite kena lawan lagi...setuju x niih??"

"emm..btol jugak..nnt kang dlm paper kuar gamba ekau sekali dengan den..xbest2..nak lawan apo tah laie??"

"kite lawan tii...."

[[backstage: HOIIII!!!korang xde keje ke haa??sudah2..gi balik!!!kecik2 xnak mati!da besar nih nyusahkan orang je..pakcik nih ha da 29 saat hembuskan nafas last dia.KEJADAH yang ko nak lawan2 haaa???
kang xpasal2 korang yang aku munuh!!!ARGGGGHH!!kebussh!!kebaaanggg!!!debuukk!! bunyik guruh n kilat yg sangat scary.]]


lalu kedua- dua superhero tuh balik ke pangkuan keluarga masing-masing sambil berlinag air mata sebab xdapat selamatkan pakcik tuh.. T___T
masing-masing blame each other..padahal xseda salah sendirik!! watda???


p/s: tolong -menolong budaya kita.


slogan: "blog esoksemalam best kerana penulisan yang sebijik cam dialog kata2 remaja yg sgt cool."
"blog esoksemalam xbest kerana aku xtau personaliti sebenar si penulis blog."

9 comments:

{lumut} said...

hahahaa...
menolong budayo kito yo??
umak panjang eh cito ekau.
dah lah tulisan kaler sakit mato.hehe..pandai ko berimiginasi ye att..

thanx ek menyertai.penyertaan anda diterima.semua contest akan di mark oleh para juri yg sememanya bukan lumut.hahaha...bkn pe tkot bias nnt.hee..

slogan kau tuh..ko nak kenal ak ke?awwww...segan mak nyah.

a t t said...

haha..panjang ek..agaknye sbb aku buat banyak selang2 line kot..aku pon xprasan panjang..haha

segan ke nyah??ngn mak pon u segan??hahaaha

Razman said...

lumut tu bapok..xyah lah ko rse die cool..

«♪Ruff♪» said...

umang aiii....
sakit mat0 den...

by da way....sgt best

a t t said...

razman: kalo ko gay, lumut bapok..aku lak cmne weh??haha

ruff: saket mata ek??mmg saje je nk bg saket tuh.. :p

Fatt Chin Choy said...

salam
jalan2 tgk entri contest

leh buat katun kanak2 cerita ko ni
hahahaha

a t t said...

fatt..mmg kalo ade org bg job nih nk amik je..hehe..

abe long said...

agak menarik...otak katoon ke hape nih...hahahah
tp yg tak tahan tu...sakit mate dok bace..mcm2 kaler adeh..
aimo mana kamu...!!!

a t t said...

abe long..sbnanye pasal kale tuh mmg xsengaja buat saket mata..haha..meh2 amik aimo kat sini meh..huhu~