pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Saturday, November 20, 2010

:: cerita lama perlu di ingati ::

salam.
hai.
ingat tak banjir kat perlis??
haha..da lapuk kan?
xpe.nak cerita jugak.
sebab saya menjadi separuh mangsa di mana saya melihat banjir itu dengan sendiri..
tedenngg~~


hari tu angin kuat..fiuuu~ fiuu~~
memang sejuk..berapa kali tah hormon pengkencingan keluar.
tiba2 zeruusssss...hujan secara lebat.
kain yang sidai pun basah balik.haiihh~
ok. xpe la.esok panas balik.kering la kain baju tuh.
------esok-----
tik.took..tiik....<--bunyik hujan renyai2..
adeh..hujan jugak..xpe2..tunggu lagi..
aktiviti harian melayan video kat fb dan cerita yamada tarao yg da lama bertapa dlm laptop diteruskan.
tetiba malam tuh hujan lebat balik..
da bosan, tak boleh kuar, payung takde, tido awal sket..
-----esokesok-----
adeeeehh..hujan lagi.
seriyes.tak berenti lagsung ka hencek hujan..??
tarak penat ka??
aku yang nak study pun tak jadi sebab hujan.
sebab tak panas.
sebab sejuk.
sebab best nak tido.
sebab banyak alasan!!
ngaaa~
naek umah atas.maen uno.jutaria.makan2.
balik umah, teringat kain tak kering. rasa blank kejap sebab banjir kat kangar da mula.
bukak laptop, folder lecture sem nih, menguap, men game.
tengok korea VARIETY SHOW!!!! JJANG!! domo chuahaeyo!
ngantuk, tido.
-----esokesokesok-----
pling!! matahari tegak menyinari bumi fana!!
tapi berita banjir makin dasyat.macam takot plak.
dak2 yang kuar tengok dunia luar wang ulu cakap teruk banjir.
air dari jambatan tuh keluar da. sawah2 da takde. tenggelam...

ding dong ding~~
PENGUMUMAN KEPADA SEMUA PELAJAR KKG. BEKALAN AIR DAN ELETRIK AKAN DIPUTUSKAN PADA PETANG INI.SILA SIMPAN BEKALAN AIR YANG SECUKUPNYA.TQ
mak aiihh..sekali sume takde..mahti le.
bincang punya bincang, last2 kitorang yang sepatutnya balik 12hb nih decide balik esok (031110) sebab hari nih da penuh kuota orang nak balik.
kau tau naek ape?
heh.
naek TRAK PASIR BESAR PUNYAAA...
tayar dia da sama tinggi dengan aku.haha.

tetiba...ding dong ding~~
KEPADA SEMUA YANG INGIN PULANG KE KAMPUNG HALAMAN, TRAK TERAKHIR YANG MEMBAWA ANDA KE KUALA PERLIS ADALAH PADA JAM 6 PETANG.TQ.
tetiba dalam skype sume tanya nak balik hari nih ke tak sebab ada trak lagi.
berbekalkan sumber tenaga dari RO Water, pkul 5.05 ptg tuh berambat sume siap.capai je apa yang sempat utk bwk balik.
pkul 5.40 siap! penat nak mampoos!! turun la kat trak.
tapi tak ramai sangat la mcm awal2 tuh.
dengan rasa hormatnya aku letak gamba jakun tak penah tengok banjir secare live.heh.

nih pendatang nih.permit xde.I/C ade la..huhu.tp asal abg tuh pn trlibat??haha

ini air da mula kelihatan.tp xdalam lagi.

padi sawah sume jadi cmnih ye..
ini 1 family yg sgt kiut.ramai2 p beli barang runcit n gantung kat batang kayu plastik tuh n bawak sama2.comey gile.

akaqq,kitorg pn snap pic akaqq la..

longkang tuh tertutup la tapi dalam n still longkang kan?? air da bercampur2 u olls..huu~

baek, setelah meredah banjir itu, kami semakin dekat ke kuala perlis..weehuu~


*kesian dekat orang2 perlis tuh.habis rumah.padi2 habes terus..tapi aku tak tau nak tolong apa.. T__T
*oh! aku, ekal, idid, ain, syak, mau n pyg.plan yg kitorang buat tak jadi ok.ntah plan amende tah yang kite buat kan? haha.
*UniMAP sgt best sebab bagi bas free ke KL,penang n alor star. kau ada??haha


13 comments:

Lelaki Ini said...

hahahha
kat umah aku setip tahun banjir teruk
huhuh
so dah biase

iza said...

Salam...

Sempat merasai banjir sbb masa tu balik ke kg...

a t t said...

lelaki itu : umah ko katne??huhu...penat la kemas rumah..

akak: hehe..men banjir eh akak??=]

Mamau said...

i hate ur post, even hv my pic there. aneh mcm ayush!

a t t said...

eh mamu..there's nothing aneh here..i just a normal post..u such a penjeles person!huh.

wie said...

yang atas lori cam pelarian dari negara sebelah dah...hahaha...nak g buang kat mana tue..???

a t t said...

nawi..ktorg bukan nk kne buang negara la..nih sume nk lari dr dunia populariti..haha

Mamau said...

i like.

wie said...

pofulariti murahan...tangkap muat..hahaha..

a t t said...

huh..xmen la tgkap muat..nih mmg muat2..hahah

Mamau said...

wie nih mcm mama juwie dah aku tgok ...haha..

a t t said...

agak la mau..die kan hero remaj..erkk..ttbe.

syakira said...

confius jap... asl gmbr ida xdicirclekn?? but wat r great experience n worse memory... hahaha lawak ja...