pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Thursday, November 25, 2010

:: cukur yang haram ::

terbaca artikel sorang artis nih.
erk..actually separuh artis or maybe boleh dikatakan bukan artis sangat la.
perempuan muslimah..
tapi boleh plak tak tau yang cukur kening tuh haram.....???
T_______T
watde??
seriyes..
walo camne pun la blaja, msti time skolah ade cakapkan pasal tak boleh cukur kening.
sebab ia mengubah kejadian jugak.
then ade plak yang aku denga, xtau betul ke x, org yg xpenah cukur kening tp kalo cukur time kawen je boleh.
time tuh naek seri muke.

alaa xde maknenye naek seri ke x..
kau tepek je foundation 3 lapis..
plus compact powder 5 lapis..
blusher secalit..
lipstik kaler natural..tp sblm tuh tonyoh bibio dgn vaseline.
pastuh letak lipgloss kot yg buat bibio kilat2 tuh.
eyeliner,eye shadow, eyemo ke, kau taruk la sket..
haa!! konfem muke ko mcm baru buat pembedahan plastik.ngaaa~
tak yah la cukur2..
lain la kalo misai.
maksudnye prmpuan yang ada or nampak misai yg menyerupai lelaki.
mmg dibolehkan.
ermm..dah la.
kalo aku salah, sila betulkan.
=))

kepada semua orang, ini bukan post mengutuk tapi post terkejut~~

8 comments:

abe long said...

tuhn la pasal kan..
nape yg dilarang tuh jugak la kita nk buat..
mcm xde mende len buat plak...

dah akhir zaman la name nye..
ape yg terjadi di zaman2 dulu.. sume timbul di akhir zaman...

tak susahkan sesape said...

kesian btul kat artis tu..
xamek pendidikan islam kot ms sek dulu..
btul dh ko ckap tu att..
misai yg mnyerupai lelaki je blh ckur~

Fatin Baharum said...

petanda kecil nak kiamat..

artis bercakap hal agama :)

ala, xyah ubah kening tu sume, huduh haih xde kening.. :)

I*K*T*I*R*A*F said...

ALLAH cipta secantik-cantik kejadian.bersyukurlah! :)

shimazulkifli said...

kening kita tak cukur cntik dah..hakhak

a t t said...

abe long & tuan & fatin & iktiraf & cima:
tuh la..memang da akhir zaman nih. benda macam tuh pun masih ada yg xtau.

kening nih tak yah bentuk2 dah! memang sedia santek~~~

^^

iza said...

Salam...

Tak de maknanya seri muka....buat apa nak berseri time sehari kawin je kn?
Mcm2 ayat Quran blh amalkan utk naik seri muka...

a t t said...

huhu..betul2..
amalkan benda karut nanti kita yang mengarut lebih..
=))