pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Friday, September 3, 2010

:: pesanan hari raya ::


salam semua.
tak lama lagi sudah mahu raya~
teh
ee.
jadi, sila pastikan anda selamat sampai dan selamat pulang semula ke destinasi yang dituju dalam keadaan yang selamat.
sila patuhi nasihat dibawah!

1. sediakan air nescafe dan gula2 hacks or halls yang pedas jika drive malam. (jasa nina n paaz)


2. isi minyak kereta bagi penuh. nanti tak perlu susah hati berpeluh2 ketiak carik tempat isi minyak.

3. bawak jangan laju2. kalau masuk terowong sila excited sambil tersengih2 kambing dan terus snap gambar terowong.
4. sampai2 dirumah, rehat cukup2 sebab semalaman drive. esok petang pegi tengok adik2 yg xboleh balik raya lagi..haha

5. sila berasa teruja dengan bangunan sekolah adik anda yang baru dibina serta bersih dari tahi burung unggas.erkk..??

6. jangan lupa mengabadikan gambar kenangan anda bersama yang tersayang sebelum pulang ke rumah berbuka BESAR!!

7. snap gamba sendiri tanda ingatan tulus abadi kepada henset yang sanggup berhabis bateri semata-mata mahu menyimpan gambar cun ini.

8. ini juga! abadikan foto bersama tandas sekolah adik anda yang tak pernah kena guna dengan orang2 yang tak reti basuh lepas buang.

9. last skali, singgah bazar, beli benda makan, balik rumah, hidang2 makan, tunggu azan....burrpp!! ALHAMDULILLAH..




baiklah.itu sahaja.
sebenanye sangat sedap makan ayam golek, ayam goreng, ayam nasik ayam n ayam panggang dalam sekali makan!
siap pecal jawa bagai, sup sayo lagi, ikan keli masak lemak, ikan goreng, kuih-muih..
mak aih! kalau kau memang geng aku, kau punye diameter perut naik 3 inchi!!

ok2.
sekian.


4 comments:

Mamau said...

bila aku tgok gmbor ko + dha + adek ko kn....dlm hati ku brkate :
"dha nih mcm boleh jd adik ipar att je"...bahahhaaaa..!!!

Im Azwa (: said...

setuju dgn mau! yeehaw.

pastu kan, teringin nak pi umah aten jugak. nak ikut nnt bolih? :D

laa apa kah word verification kat bwh ni : quarhoo. comel

a t t said...

mau: aku plak dlm ati aku "dha nih da blh jadi mcm adk beradik aku je.ntah2 kembo trpisah kot"

a t t said...

adhu: nk ikot eh..jom nk..amek kete des2 pastu g blik umh aku pastu blik perlis balik.bagi mau la drive..org da ade lesen..haha