pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Thursday, September 2, 2010

:: semoga AKU tergolong dalam insan2 yang mulia sifatnya ::


sempena bulan Ramadhan yang mulia, kami ahli2 Kelab Khidmat Masyarakat UniMAP telah menganjurkan program yang mulia ini.

membersihkan kawasan tanah perkuburan di Arau.
yang tepi jalan tuh.
bukan semak sangat.cuma daun2 yang kering tuh bertimbun sebab diorang racun2 je, xsapu pun daun2, rumput2 yang mati.
dengan berbekalkan benda2 nih.

gigih la menerangkan kubur2 yang dilindungi oleh daun2 beserta rumput2 mati.
oh!kami buat kerja ikut kumpulan la. senang sket.
senang nak detect kumpulan mana 'tuang' benda nih.haha <--gelak secara jahat.

ahli2 kumpulan yang bertungkus lumus membuat kerja tanpa mengira air peluh se-lapan baldi dan cuaca yang mencengkam kapilari2 peluh.
'kalau time2 nih dapat hundred plus n ada ais plak tuh.....'
xpe2.bulan2 puasa nih banyak pahala.
sambil2 buat kerja terpikir jugak kalau aku da xde, aku harap ada la orang yang nak bersihkan kubur aku. if family xde kesempatan nak buat camtuh.huu~

last skali, penyampaian cenderamata kepada imam negeri yang hadir bersama-sama pihak jemaah masjid untuk join kami skali.

yang baju kuning tuh pengarah program. Mustafa Kamil nama dia. dia bukan adik Mustafa Kamal ok. ^^.
last gambar ialah anda2 yang terlibat sama.
cayalah!


p/s : sampai je rumah, terus mandi2 n terbongkang sampai pukul 3.30ptg.mak aih!!! seriyes penat..



sekian.


7 comments:

Mamau said...

penat2 trbongkang...badan pon bau panda..haha!!

Mamau said...
This comment has been removed by the author.
a t t said...

mau!!! haha..panda2 pun comey jugeek~

eh! sape plak yg remove2 komen nih..

pA'aZ said...

keep it up dude!!pasni leh ar pggl korg lg kn..??hehehe..

a t t said...

paaz: kalo xde hal boleh je..org masjid pun ingt nak ajak lagi..xtau btol ke x..haha

Cik Shiqa said...

waa best2.. penat pun x pe.. beramal :)

a t t said...

cik shiqa : betul2..banyak pahalanya..kan.kan..
hehe