pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Friday, September 3, 2010

:: untuk orang BADAN BESAR macam aku ::


hari ini mahu share benda.
walaupun ada yang dah tau, xpe la. nak share je.

untuk badan macam aku yang tidak ada ukuran 36-24-36, bukan mudah mahu mencari baju yang elok2 kat badan kan.
kalau dah berkenan, tengok size pulak xde.
kalau dah ade size, time kau angkat tangan sikit, dia pun nak terangkat jugak.
so, we have a solutioonn~~ <--macam budak laki sengal yang buat video lampu penyuluh tuh. -.-'

misi mula mula nak carik skirt yang ketat sket, boleh pakai sekali time pakai jeans dan baju yang singkat2 tuh.
tapi tak jumpa pun.
yang ada pun yang cantik2, mahal2, renda la, lubang2 la, manik, bunga2, heshh!!
last2 ada la sorang tuh, nama dia MUN. dia yang bagi idea.
so, carik punya carik, jumpa jugak. YEAAAH~

sila menatap wahai anda2..

1. cari benda alah nih kat mana-mana kedai secara gigih berpeluh-peluh 'ketoyak' sampai jumpa!!

2. pling!! tahniah sebab jumpa! then, pakai dekat pinggul anda dan laraskan ikut suka hati.nak jadikan macam skirt pun boleh je..

3. taraa! ini baju memnag singkat. gua angkat tangan je, dia pun nak mengangkat jugak. tapi time gua angkat jari, dia relax plak.adeh~

4. boleh gak pakai dengan kemeja2 yang kau beli guna kepukan kepukan duit PTPTN tuh. yela, boleh dikatakan semua baju kemeja ikut saiz tapi panjang baju dia tak menentu sangat.

5. beli kaler lain2. ikut kesesuaian. aku sebenanye tak cukup duet nak beli manyak2 time tuh. puaahaha.. cologne tuh tanda kita kena sentiasa berasa SEGAR dengan apa2 mende jadah yang kita pakai.

AMARAN!
kalau ada orang tengok2, jeling2, usha2 guna anak mata belah kiri, kau jangan gelabah.
jangan nampak sangat kau perasan orang tuh tengok kau.
jangan nampak macam takut2 plak nak jalan.
kau cool je.
kau kena yakin.
kau sebenanya NORMAL.<-- print ayat nih n simpan dalam kepala sekarang!

orang tuh sebenanye PELIK dengan dress up kau.
tapi lepas tuh nanti dia tanya kau amende gaya kau buat..
pastuh dia nak join..
pastuh dia yang lagi terer gayakan benda tuh..
pastuh kau rasa down.
pastuh kau tak nak kawan dengan dia..
haha
merepek!!

ok, itu sahaja!
selamat mencuba~

7 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

best laaa :)
nak tahu beli kat mane yek :)

Im Azwa (: said...

wow, best, cantik, simple.
aten beli kat mana?

yang part angkat jari tu takyah laaa!

a t t said...

cik eija n adhu :

beli kat Hari-hari ja.
cepat,tepat,mudah,simple,murah!
ngaaa~

tapi ari tuh tgok balik kan adhu, da xde bnyk..tinggal kaler krim n pink je.hee~

erniemusliana said...

baju kite pon byk kicik2 angakt2..na jugakk laa...:DDD

a t t said...

enie: sila la carik dengan segera..
^^.

Mamau said...

wahh...att si inventor....keep up the good work...^^

syaza said...

creative!
innovative!