pAsAl Aku

My photo
tak kaya. tak pandai. tak kurus. tak anggun. tak rendah. tak aneh. tak baik. tak jahat. tak bising. tak kerek. tak merokok. tak siuman. erk..?

Friday, August 13, 2010

:: INFLUENZA?? eh! bukan la. IN-FLU-JA... ::


pada suatu hari, saya demam.
oh! amat penat sekali berasa demam.
sudah hampir setahun saya tidak demam.
ermm..pada mulanya cuma hidung berair-air~~~~~
malam tuh, start panas badan.
esoknye, hambek ko! terus xboleh bangon.
kuar bilik, mintak ubat demam kat syieda.
lepas tu tido.
sebelum tuh pesan kat MAU suruh beli air and panadol.
pastuh MAU datang bawak sup sayur..mama JEJE buat.

eh! nampak tak SO'ON tuh??hehe..bukan SOIN tau!!! =D

alaaa~ i terharu~~
tapi masalahnye, dalam nasik putih tuh, terselit ikan masin.......toink.
-dull-

lepas tuh keesokannya mintak IZZAH belikan panadol actifast.
tak berkesan cepat tapi ok la.kire dah kebah.
sebelum tuh SYAZA kasi 100 plus and actifast jugak kerana saya yang pesan.

eh! sebelum tuh, SYAK, SYAZA, IDID and PAAZ datang melawat.
sudah rasa macam melawat org bersalin...<--dorang yg ckp.
ok.memang muka hodoh tahap panda tak mandi.tapi rambot tetap sanggul tinggi..haha.tipu.panda takde rambot la.
pastuh IDID dtg lagi bgi ubat.so makan la..BERPELUH.
akhirnya kebah pon..
tapi!!!
demam lagi skali isnin tadi..
terpaksa jugak pi klinik.
KLINIK FAIZAH, kangar.
kat sini ada doktor hensem.bukan aku cakap, kawan2 aku ckp.
aku xpenah tgok live.dorg je.gatalkan mereka??haha
DOKTOR R ye namanya..sape xcaye, sila serbu klinik berkenaan...
hi doktor! anda mmg kacak! saya tau berdasarkan gerak hati nih~=D
PAYANG yang bawak.naek skuter dia yang TAKDE PINTU TEPI..tehee~
walaupun ramai nak mampos dan sempat lagi telan KFC (sehari sebelum puasa ye),
alhamdulillah. sihat juga!
kerana mengambil........

ubat besar plus pahit.
eh! ade love tuh..tandanya sgt suka sebab ada doktor ensem.=D


ubat peberet aku..
eh! ada lagi la love tuh..hahaa



*padahal sebelum gi klinik dah telan 2 paracetamol syida, 4 paracetamol jeje, 3 panadol idid serta 3 actifast.
jadi last skali, nak ucapkan terima kasih besar-besar sebab sudi menjaga saya walaupun tak berkepit 24 jam. terima kasih ye.
mama saya, KAK INA juga pasti mendoakan kesihatan saya! jadi terima kasih jugak..=]]
juga kepada doktor yg merawat, Doktor Wahab kerana bagi MC.. =))

yela2..2 hari je pun.bukan 2 taun!huh!<-tetibe emo.ngeng.

aku dah tak bape nak betul sebab banyak dadah aku amek minggu nih.
jadi maafkan sahaya!!<--sebenanye rasa diri sendri xbpe nak betul.haha

insyaAllah kalau korg susah, aku tolong.
kalau aku susah lagi, sila lah tolong..tehee~
tolong menolong budaya mulia u olls...
till then,adios sume..
selamat bersehat sejahtera~


p/s: nak bekenalan dengan kawan2 saya?sila carik fb mereka.maseehh~

15 comments:

I*K*T*I*R*A*F said...

moga cepat sehat! :D

syak debab said...

dah shat dah... ha3 kan fatin,,, ari 2 pegi xbwak adiah t len kli law kami pergi kami bawak adiah bsaw2 ek tuk baby jer mama baby suh baba baby bli... tehehe

hidayat.yusof said...

faten! kamu kuat! segagah aku!

a t t said...

iktiraf: terime kaseh anda~ ^^



syak: kan dah kate, xde baby..nih kenapa degil sgt nih??huhu

a t t said...

ayat: aku mmg kuat..hahhaha

syaza said...

tehe~~
lame xsinggah..
sonok x bru lepas besalin...?
ha syak debab??HAHAHAHAHA

Mamau said...

=.='

a t t said...

syaza : sila la singgah lagi..hari2 singgah bileh?? ^^. syak tuh mmg debab..heh.



mamau: eh! kentapa mata ada 2 garis nih???

paan sabri said...

moga cepat sihat.. sye kalo demam xske pegi klinik.. da 2-3ari tak sembuh baru pegi, sebab tak ske makan ubat!

pA'aZ said...

Ehh,nmA aku ade La..hahaha..tp aku plak yg demam+batuk+selesema=sgt XSUKA!! T____T

a t t said...

paan sabri : eh! sama la kite..tp kalo xmkn ubat xbaek woo..haha


paaz: nmpknye virus sahaye tlh terbang2 kepade anda~~palalalaaa~

syaza said...

sbenaknye..bole je nk singgah ari2..
tp tu r kekadg trpkse luangkn mse utk:
game-->megaktifkn minda
c love-->kucing jlnn yg prlukn prhatian..
..tu r bnyk halangn kn??
kih kih kih

a t t said...

love??xperlu la rsenye!!!!!!!
bukannye ko duk depan die ngadap je xckp pape???
arrghh!!

Mamau said...

haaaa...that's the real LOVE...not the DR R****

DR R****???...sumpah ensem...x tipooooooooooooooo..!!!

a t t said...

wat u mean???
yeah! my heart actuallt realize dat he is so kacak..i hope so.u know kan my taste2 yg nak bongkak2 je..hahaa